Menu

Zapraszamy Cię do odkrycia kulinarnej rozkoszy w naszym wyjątkowym menu, w którym jakość świeżych produktów odgrywa kluczową rolę. Każda potrawa to wyraz pasji i troski o smak, bazujący na najświeższych składnikach dostarczanych prosto od lokalnych producentów. Sezonowe warzywa, świeże zioła i starannie wyselekcjonowane mięsa to podstawa naszych dań, które podbiją Twoje podniebienie niepowtarzalnymi doznaniami smakowymi. Skosztuj niezapomniane smaki i doświadcz przyjemności jedzenia w wyjątkowym stylu!

deser na talerzu

 

 

znaczek

MENU ZESTAW I

Przywitanie młodej pary chlebem i solą

Przywitanie gości weselnych, szampanem

Zupa (do wyboru i danie)

  • królewski rosół z makaronem
  • krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • krem brokułowy z grzankami
  • krem z zielonego groszku

Danie główne (do wyboru i danie)

  • kotlet burmistrz zapiekany z pieczarkami i serem żółtym podany z ziemniakami i zestawem kolorowych surówek
  • schab duszony pod sosem serowym podany z ziemniakami purre i zestawem surówek
  • roladki wieprzowe faszerowane jarzynami podane z kluseczkami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty

Dodatkowa patera mięs do dania głównego (do wyboru 3 rodzaje)

  • kotlet de volaile
  • schab ze śliwką
  • kolorowe szaszłyki
  • kotlet po parysku
  • roladki drobiowe 

Dodatki do dania głównego (do wyboru 1 dodatek)

  • kapusta zasmażana
  • buraczki zasmażane
  • warzywa gotowane
  • sałatka grecka
  • mizeria 

Deser (do wyboru 1 deser )

  • tort pary młodej
  • puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • babeczka czekoladowa na gorąco podana z lodami miętowymi 

Zimne przekąski

  • patera wedlin i mięs pieczonych
  • galaretki z kurczaka
  • koreczki śledziowe
  • tradycyjna sałatka jarzynowa
  • rulony szynki faszerowane
  • sałatka z kurczakiem i ananasem

Patery ciast i ciasteczek oraz owoców

Gorąca kolacja I (1 danie do wyboru)

  • trybowane udko faszerowane warzywami podane z ziemniaczkami opiekanymi i sałatką z kapusty pekińskiej
  • udziec indyczy w sosie śmietanowo grzybowym podany z kluseczkami śląskimi i sałatką z kapusty pekińskiej
  • złociste udko z kurczaka podane z dufinkami i sałatką grecką

Gorąca kolacja II (1 danie do wyboru)

  • barszcz czerwony z krokietem tradycyjnym
  • barszcz czerwony z krokietem po hawajsku
  • barszcz czerwony z pierożkami

Gorąca kolacja III ( 1 danie do wyboru)

  • schab po kresku z ziemniaczkami w mundurkach i w sosie jogurtowo koperkowym podany z sałatą grecką
  • karczek marynowany z cebulką podany z ryżem i zestawem sałat w sosie winegrett
  • pieczeń wieprzowa nadziewana w sosie śliwkowym podana z sałatką śródziemnomorską
  • wieprzowina chian –ti , ryż biały z dzikim podany z surówką z białej kapusty
  • roladki drobiowe faszerowane podanw z kopytkami i sałatką z kapusty czerwonej

Gorąca kolacja IV (1 danie do wyboru)

  • żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbaską
  • paprykarz z pieczywem
  • kwaśnica z golonką lub żeberkiem
  • bogracz

Napoje zimne i gorące bez ograniczeń

  • soki 100 %
  • pepsi cola
  • coca cola
  • fanta
  • sprite
  • mirinda
  • 7 up
  • 4 rodzaje napoi niegazowanych tymbark
  • woda mineralna gazowana
  • woda mineralna niegazowana
  • kawa, herbata

 

znaczek

MENU ZESTAW II

Przywitanie młodej pary chlebem i solą

Przywitanie gości weselnych, szampanem

Przystawka (do wyboru 1 danie)

  • rolada serowa
  • mozarella z suszonymi pomidorami i pomarańczą
  • filet z indyka podany z pieczonym buraczkiem pod sosem vinegrette
  • pomidor faszerowany 

Zupa ( do wyboru i danie )

  • królewski rosół z makaronem
  • krem grzybowy z grzankami
  • krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • krem z zielonego groszku
  • rosół z uszkami tortellini 

Danie główne ( do wyboru i danie)

  • filet z kurczaka w cieście kokosowym podany z ziemniakami purre i zestawem surówek
  • suropiek po beskidzku , ziemniaki zestaw kolorowych surówek
  • rolada wieprzowa panierowana ,nadziewana masłem ziołowym , ziemniaki zestaw surówek
  • schab nadziewany jarzynami podany z ziemniakami i zestawm surówek 

Dodatkowa patera mięs do dania głównego (do wyboru 3 rodzaje)

  • kotlet de volaile
  • pieczeń wieprzowa pieczona z jabłkiem
  • schab ze śliwką
  • kotlet po wiedeńsku
  • kotlet po parysku
  • złociste udko
  • roladki wieprzowe faszerowane
  • rolada indycza faszerowana fetą i szpinakiem 

Dodatki do dania głównego (do wyboru 1 dodatek)

  • kapusta zasmażana
  • buraczki zasmażane
  • warzywa gotowane
  • sałatka grecka
  • mizeria 

Deser (do wyboru 1 deser)

  • tort pary młodej
  • puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • pieczona gruszka w sosie czekoladowo-karmelowym
  • szarlotka podana na gorąco z lodami waniliowymi
  • sernik wiedeński
  • tiramisu

Zimne przekąski

  • patera wedlin i mięs pieczonych
  • mix serów
  • mix galaretki
  • sałatka brokułowa
  • sałatka pieczarkow
  • sos tatarski
  • jajka faszerowane tuńczykiem
  • ryba po grecku
  • koreczki śledziowe 

Patery ciast i ciasteczek oraz owoców

Gorąca kolacja I (1 danie do wyboru)

  • filet z indyka w sosie beszamelowym podany z kluską śląską i sałatką z czerwonej kapusty
  • schab duszony w aromatycznym sosie , kopytka , surówka z kiszonej kapusty i buraczków czerwonych
  • faszerowane udko z kurczaka podane z dufinkami i surówką z kapusty pekińskiej
  • bryzol w sosie kurkowym , kopytka , sałatka grecka

Gorąca kolacja II (1 danie do wyboru)

  • barszcz czerwony z krokietem tradycyjnym
  • barszcz czerwony z pasztecikiem
  • barszcz czerwony z kapuśniaczkiem

Gorąca kolacja III ( 1 danie do wyboru)

  • rolada wołowa , kluska śląska sałatka z czerwonej kapusty
  • kotlet z ananasem i żurawiną podany z ziemniakami opiekanymi i surówką z kapusty czetwonej
  • udziec z indyka w sosie borowikowym , knedle , surówka z białej kapusty
  • bryzol z cebulką i szczypiorkiem , ryż z warzywami ,sałatka grecka
  • de volay , dufinki , mix sałat w sosie vinegrette 

Gorąca kolacja IV (1 danie do wyboru)

  • żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbaską
  • kwaśnica z golonkąbogracz
  • leczo
  • żeberka duszone w kapuście

Napoje zimne i gorące bez ograniczeń

  • soki 100 %
  • pepsi cola
  • coca cola
  • fanta
  • sprite
  • mirinda
  • 7 up
  • 4 rodzaje napoi niegazowanych tymbark
  • woda mineralna gazowana
  • woda mineralna niegazowana
  • kawa, herbata

 

znaczek

MENU ZESTAW III

Przywitanie młodej pary chlebem i solą

Przywitanie gości weselnych, szampanem

Przystawka (do wyboru 1 danie)

  • polędwiczki z indyka na mixie sałat w sosie winegrett
  • tymbaliki z łososia podane z jajkiem przepiórczym i kawiorem
  • różyczki z łososia faszerowane fetą z pomidorkami koktajlowymi
  • pasztet z dziczyzny pod sosem żurawinowym
  • pierś z indyka podana z pieczonym buraczkiem i kiełkami brokuły 

Zupa (1 danie do wyboru)

  • dwukolorowy krem kalafiorowy i z zielonego groszku podany z grzankami
  • krem cebulowy z ziołowymi grzankami
  • królewski rosół z makaronem lub kluseczkami francuskimi 

Danie główne ( do wyboru 1 danie)

  • polędwiczki wieprzowe w sosie z leśnych grzybów podane z purre ziemniaczanym , zestaw surówek
  • polędwica w sosie myśliwskim podana z purre ziemniaczanym , zestaw surówek
  • polędwiczki wieprzowe faszerowane podane z kopytkami i zestawem surówe 

Dodatkowe mięso do dania głównego (do wyboru 3 mięsa)

  • szwajcar
  • kotlet de volaile
  • rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i mozarellą otulona szpinakiem
  • bryzol z cebulką sakiewki wieprzowe faszerowane
  • suropiek po beskidzku 

Dodatki do dania głównego (do wyboru 1 dodatek)

  • kapusta zasmażana
  • buraczki zasmażane
  • warzywa gotowane
  • sałatka grecka
  • mizeria
  • mix sałat w sosie winegrett 

Deser (do wyboru 1 deser)

  • pieczona gruszka w sosie czekoladowo-karmelowym
  • szarlotka podana na gorąco z lodami waniliowymi
  • creme brulle z malinami
  • fantazja owocowo lodowa
  • sernik wiedeński
  • tiramisu
  • tort weselny (smaki do wyboru) 

Zimne przekąski

  • mix serów
  • patera wędlin i mięs pieczonych
  • mix galaretek
  • sałatka tradycyjna jarzynowa
  • sałatka z tortellini
  • warstwowa sałatka z kurczaka
  • rulony z szynki faszerowane
  • koreczki śledziowe
  • łosoś w galarecie

Patery ciast i ciasteczek oraz owoców

Gorąca kolacja I (1 danie do wyboru)

  • kaczka marynowana w pomarańczach podana z talarkami ziemniaków i buraczkami
  • polędwiczki w sosie koperkowym podane z fasolką szparagowąi dufinkami
  • udziec sarni marynowany w czerwonym winie podany z kopytkami i czerwoną kapustą
  • schab duszony w ziołowym sosie podany z dzikim ryżem i warzywami gotowanymi na parze
  • sandacz duszony z warzywami w sosie chrzanowy

Gorąca kolacja II (1 danie do wyboru)

  • roladki z indyka ze szpinakiem w sosie curry
  • gorąca szynka swojsko wędzona podana z kapustą zasmażaną
  • prosiak płonący podany z jabłkiem pieczonym
  • szynka z dzika podana z kluseczkami śląskimi i buraczkami
  • grillowany łosoś podany z sosem cytrynowym i sałatką grecką

Gorąca kolacja III ( 1 danie do wyboru)

  • barszczczewony podany z pasztecikami francuskimi i krokietem
  • barszcz czerwony z domowymi uszkami
  • barszcz czerwony podany z kapuśniaczkiem 

Gorąca kolacja IV (1 danie do wyboru)

  • buef strogonow podany w chlebku
  • gulasz wołowy
  • wykwintna zupa rybna
  • bogracz
  • żeberka w kapuście duszone

Napoje zimne i gorące bez ograniczeń

  • soki 100 %
  • pepsi cola
  • coca cola
  • fanta
  • sprite
  • mirinda
  • 7 up
  • 4 rodzaje napoi niegazowanych tymbark
  • woda mineralna gazowana
  • woda mineralna niegazowana
  • kawa, herbata