Menu zestaw I

Przywitanie młodej pary chlebem i solą

Przywitanie gości weselnych, szampanem


Zupa (do wyboru i danie)

  • królewski rosół z makaronem
  • krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  • krem brokułowy z grzankami
  • krem z zielonego groszku

 

Danie główne (do wyboru i danie)

  • kotlet burmistrz zapiekany z pieczarkami i serem żółtym podany z ziemniakami i zestawem kolorowych surówek
  • schab duszony pod sosem serowym podany z ziemniakami purre i zestawem surówek
  • roladki wieprzowe faszerowane jarzynami podane z kluseczkami śląskimi i sałatką z czerwonej kapusty

 

Dodatkowa patera mięs do dania głównego (do wyboru 3 rodzaje)

  • kotlet de volaile
  • schab ze śliwką
  • kolorowe szaszłyki
  • kotlet po parysku
  • roladki drobiowe

 

Dodatki do dania głównego (do wyboru 1 dodatek)

  • kapusta zasmażana
  • buraczki zasmażane
  • warzywa gotowane
  • sałatka grecka
  • mizeria

 

Deser (do wyboru 1 deser )

  • tort pary młodej
  • puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną
  • babeczka czekoladowa na gorąco podana z lodami miętowymi

 

Zimne przekąski

  • patera wedlin i mięs pieczonych
  • galaretki z kurczaka
  • koreczki śledziowe
  • tradycyjna sałatka jarzynowa
  • rulony szynki faszerowane
  • sałatka z kurczakiem i ananasem

 

Patery ciast i ciasteczek oraz owoców

 

Gorąca kolacja I (1 danie do wyboru)

  • trybowane udko faszerowane warzywami podane z ziemniaczkami opiekanymi i sałatką z kapusty pekińskiej
  • udziec indyczy w sosie śmietanowo grzybowym podany z kluseczkami śląskimi i sałatką z kapusty pekińskiej
  • złociste udko z kurczaka podane z dufinkami i sałatką grecką


Gorąca kolacja II (1 danie do wyboru)

  • barszcz czerwony z krokietem tradycyjnym
  • barszcz czerwony z krokietem po hawajsku
  • barszcz czerwony z pierożkami


Gorąca kolacja III ( 1 danie do wyboru)

  • schab po kresku z ziemniaczkami w mundurkach i w sosie jogurtowo koperkowym podany z sałatą grecką
  • karczek marynowany z cebulką podany z ryżem i zestawem sałat w sosie winegrett
  • pieczeń wieprzowa nadziewana w sosie śliwkowym podana z sałatką śródziemnomorską
  • wieprzowina chian –ti , ryż biały z dzikim podany z surówką z białej kapusty
  • roladki drobiowe faszerowane podanw z kopytkami i sałatką z kapusty czerwonej


Gorąca kolacja IV (1 danie do wyboru
)

  • żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbaską
  • paprykarz z pieczywem
  • kwaśnica z golonką lub żeberkiem
  • bogracz

 

Napoje zimne i gorące bez ograniczeń

  • soki 100 %
  • pepsi cola
  • coca cola
  • fanta
  • sprite
  • mirinda
  • 7 up
  • 4 rodzaje napoi niegazowanych tymbark
  • woda mineralna gazowana
  • woda mineralna niegazowana
  • kawa, herbata